torsdag 30 oktober 2008

OMXS30 30 oktober


OMX har nu klättrat en bra bit från veckans lägsta och under onsdagen började 620-nivån bearbetas. Jag ser fortfarande det som en viktigt första nivå att ta sig över och det gäller då på stängningsbasis. Senaste veckorna har det bildats en positiv divergens i MACD-indikatorn vilket visar på att det var lite mindre kraft i den senaste nedgången och det är förstås något man gärna vill se vid en botten. Samtidigt ser det ut som index befinner sig i en kilaktig nedgång och blir den korrekt ska det egentligen till en ytterligare nedvåg, men vi får se.

Stängning över 620 i första hand och brott av det korta trendtaket är positivt och då ser det ut att vara bra läge att köpa lite smått på dippar. Det gäller att komma ihåg att det hittills är endast 2 dagars uppgång vi har bakom oss och det kan snabbt rulla över på nytt. Det är nu också slutet på månaden och det finns intressen av att snygga till siffrorna något. Faller det inte tillbaka alltför mycket under första veckan i november så ser det bra ut och då är det värsta avklarat för i år. Fredagen innebär halvdag på svenska börsen så nästa vecka bör ge lite mer fingervisning ifall det här bara är en kortare rekyl eller starten av en större rekyl på 30-50%.

7 kommentarer:

  1. Angående den killiknande nedgången: Om 638 bryts utlöses väl en köpsignal? Är väl bara om kilen bryts nedåt som säljsignal utlöses?

    SvaraRadera
  2. Ja det blev lite otydligt. Kilen som sådan är bullish, jag syftade mer på att det borde bli en ny vända ner mot golvet i kilen för att de interna vågorna ska se klara ut.

    SvaraRadera
  3. Tack, så mycket för en bra teknisk sida. Läget just nu är osäket vilket du skriver, men mitt grund case är en uppgång till 650 för att efter det testa nedsidan.
    /Oscar

    SvaraRadera
  4. Dagshögsta så här långt 637,90 och det har tagit sig över kiltaket något, men stängningsnivån viktig. Räknar med en rekyl ned i nästa vecka och då kan det bli en 123-low som köpsetup. Innan dess ser jag ingen anledning att köpa.

    SvaraRadera
  5. Sällar mig till övriga och tackar för en suverän sida!

    Om vi ponerar att det blir en 123-low som du nämner som möjlig - vilka nivåer är då intressanta att bevaka på nedsidan?

    Tack!

    SvaraRadera
  6. :) ?? kanske såg detta, hoppas det.för det vore hur kul som helst,,

    http://www.avanza.se/aza/insider/forum/forum.jsp?u=623193&page=2&pageid=1#rub1407346

    ser likadant ut på dow,sp500,nasdaq

    Är regeln att det skall vara 3 st på golvet i kilen ? eller kan det vara flera ?
    /D

    SvaraRadera
  7. :(
    skulle vara :
    http://www.avanza.se/aza/insider/forum/showThread.jsp?tipsid=1407346&pageid=1461
    ..sorry,

    SvaraRadera