fredag 5 september 2008

OMXS30 5 september


Under tisdagen försökte index bryta sig upp för att ta sig till en ny högre nivå än toppen i mitten av augusti. Efter en trevande tillbakagång under onsdagen orkade inte utbrottsnivån hålla emot och under torsdagen föll OMX rätt igenom och det blev därmed en falsk signal på uppsidan. Det positiva scenariot med en möjlig uppgång till 920-930 är nu som bortspolat. Närmast väntar nu ett test av 830-35 och där har vi nacklinjen i en huvudskuldra-formation som indikerar runt 760 framöver. Vägen kommer som vanligt inte vara helt spikrak, men nu bör nästa nedgångsfas vara i full gång med en liknande rörelse som efter toppen i maj. Rekyler upp kommer därmed vara korta i både tid och pris och innan september är över har 800-nivån knäckts.

5 kommentarer:

  1. Hej,

    Ingemar Carlsson har en variant där han är positiv på ett par månaders sikt om 831 håller. Han pratar t om om nivåer upp mot 1070.
    Läste detta på realtid.se, vad säger du om den analysen?

    SvaraRadera
  2. Tveksamt, han får nog revidera sitt scenario. Det mesta talar för att nästa större downleg har startat.

    SvaraRadera
  3. Jeg ser at du anvender MACD (15,12,9) i motsetning til MACD (26,12,9) som er mer vanlig. Har du back-testet at (15,12,9) er bedre?

    SvaraRadera
  4. Carlsson har ju alltid två olika scenarion. Ganska enkelt att revidera när man redan har facit. Svårt att se en uppgång till 1070 när bolagen den kommer med vinstvarningar hela tiden. Kommer nog vara en hel del nerjusteringar från analytikerna den närmaste tiden

    SvaraRadera
  5. Jag har själv svårt att se 1070 och vet inte riktigt vad IC baserar det på. Vet att han håller på en hel del med tidscykler så det ligger nog till grund för det scenariot. Trots dagens kraftiga uppgång siktar jag på lägre kurser framöver.

    Ang. frågan om MACD. Jag har tidigare använt de inställningarna i ett tradingsystem och tycker MACD rör sig bra med de inställningarna. Mest blivit så att jag fortsatt använda just de inställningarna, så inget som är direkt framoptimerat.

    SvaraRadera