tisdag 2 september 2008

OMXS30 3 september


OMX drog iväg ordentligt under tisdagen och bröt upp ur en omvänd huvudskuldra. En optimal målnivå blir därmed 920-930. En sådan här konsolidering som vi haft i snart två månader är inte helt enkel då det hoppar upp och ned och det lätt drar ut på tiden innan någon tydlig riktning tas ut. Än så länge ser det dock inte ut att vara något annat än en rekyl mot trenden och det kan gå fort på nedsidan när det väl bryter ned. Just nu ser det däremot lite mer positivt ut och möjligheten finns som sagt att 920-930 kan nås. För det scenariot är det viktigt att 870-880 håller de närmsta dagarna. Dels har vi nacklinjen och stödområde kring 880 och en bit under möter en kanalbotten upp.

Det finns även en potentiell huvudskuldra som bildats sedan mitten av juli, men ska det bli något av den ska det vända ned omgående. Under 870 ser jag därför som en viktig nivå och ryker den nivån väntar ett test av 830. Nu kommer vi även ett par dagar in i september och den positiva effekt som ofta uppstår kring månadsskiften börjar därmed att klinga av. Så länge index befinner sig ovanför 870 ser det däremot rätt hyfsat ut och kan ge lite högre nivåer.

3 kommentarer:

  1. Finns det stöd för en ev. huvudskuldra-formation av "volymkravet"?

    SvaraRadera
  2. Din blogg är mycket mycket läsvärd! Fortsätt med detta jobb!

    SvaraRadera
  3. Ja volymen stämmer överlag rätt väl in. I tisdags var det ju dock hög volym vilket det helst inte ska vara i högra skuldran, men en enstaka dag förändrar inte det övergripande mönstret.

    SvaraRadera