onsdag 24 september 2008

OMXS30 24 september


Den 11 september lade jag in en graf som visade att det fanns möjligheter till en 123-low. Det blev aldrig något av den setupen då index fortsatte ned och någon entrysignal aldrig triggades. Nu finns det däremot en ny 123-low och den kan vara värd att ha koll på. Efter fredagens rally så har det nu fallit tillbaka under två dagar. Ofta efter första uppgången, som i fredags, så sker en rekyl ned som tar igen runt hälften av uppgången. Man tittar då ofta på fibonacci retracements. Det är helt enkelt att det ska till en rekyl på nånstans mellan 38-62% av den tidigare uppgången.

En fördel med att ha koll på det är att man kan ta fram en gräns för hur stor rekylen får bli. En rekyl på cirka 62% av uppgången så hamnar index på 805, men skulle det bli mer så ser det inte ut som en sund rekyl och då tar man sikte på att hela uppgången kommer raderas ut.

När det gäller den 123-low som har bildats så tas entry om högsta nivån i stapel 3 överskrids som nu ligger vid cirka 836. Stoploss kan då också sättas vid den lägsta nivån i stapel 3. Tanken med 123-lows är att fånga in en trendvändning (i ett visst tidsperspektiv) och följa med i rörelsen. De flesta tidigare som har skett senaste året har blivit ganska kortvariga i tid, men vid marsbotten kunde man fånga rätt många procent.

I ett kort perspektiv är det alltså positivt om det drar upp över 836, medan ett nytt årslägsta troligtvis väntar om index går under 805. Jag anser att man bör vara lite försiktig med (nya) kortningar i dagsläget, hellre då invänta nästa överköpta läge. Det kan mycket väl bli en lägre botten i oktober, men det bör vara dags för en större uppgång närmsta tiden och det är då dumt att försöka krama ur det sista i nedgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar