tisdag 5 augusti 2008

OMXS30 6 augusti


Efter den snabba uppgången i mitten av juli så har volymen avtagit rejält för varje dag som gått och det var först under tisdagen det blev lite fart igen. En rejält stapel som bröt den kortare fallande trendlinjen. Volymen var som sagt högre än tidigare, men egentligen var högst måttlig för att se särskilt övertygande ut. Det ser i alla fall ut som att upprekylen inte är riktig klar än, men någon större uppsida är det knappast tal om.

50-dagars medelvärde möter nu upp strax under 900 och fortsätter det röra sig på ett liknande sätt som det gjorde 2001-2002 så kommer det agera motstånd. Vill man agera på nedsidan så kan man vänta in t.ex. en omvänd hammer-formation vilket ofta markerar slutet på en rörelse. Området 880-920 ser jag som intressant intervall för en tänkbar topp och slutet på denna upprekylen.

Med risk att vara tjatig så kan det vara värt att påminna om att det aldrig skett en större botten under juli de senaste 25 åren, (se inlägget "När bottnar det?")så 800-nivån kommer med stor sannolikhet inte hålla framöver. Det har visserligen börjat visa sig några tidiga tecken på att det kan vara en större botten på gång, men det gjorde det även i våras och det behövs betydligt fler och bättre bekräftelser innan jag agerar på köpsidan.

1 kommentar:

  1. Jag tankar säljwurrar i OMXS30 nu (vid 888) och inväntar 800-nivån.

    SvaraRadera