torsdag 21 augusti 2008

OMXS30 22 augusti


Inte så mycket nytt för OMX då senaste två dagarna mest har varit en konsolidering efter tisdagens kraftiga nedgång. Bifogat är en 120-minutersgraf som visar att divergenserna under senaste månaden helt korrekt indikerade att uppgången tappade fart. Nu har OMX ett stöd vid 830-35 och under där så blir det nog expressfart ned till 800. En positiv faktor går dock att se då det bildats en omvänd huvudskuldra (syns egentligen bättre i t.ex. 15-minutersgraf). Trigger för den är om OMX går över 845 och siktet är då inställt på dryga 860. Ingen direkt jätterörelse, men helt klart värd att ta om man är kortsiktig trader. Det skulle också vara en snygg avstämning av det nedbrott som skedde i tisdags, vilket då kan bjuda på ett bra shortläge.

Jag tror inte det finns kraft att etablera sig över 860 (om det ens orkar dit). Om det mot förmodan gör det så ser det helt klart bättre ut, men det tar vi då. Huvudspåret är fortfarande att den här nedgångsfasen precis har startat och att vi säkert har minst 100 punkter kvar på nedsidan närmsta månaderna.

4 kommentarer:

  1. Stängde kring dagshögsta på 865 och såg urstarkt ut hela vägen. Vi gick ju ner en hel del i veckan under en dag vilket även var betydligt mer än andra index, så visst fanns det lite att "hämta igen" om man vill se det så.
    Tendenserna syntes lite redan igår men då "fegade" vi ur innan stängning. Nu återstår det att se hur fortsättningen blir men hur ser du på veckan och framförallt avslutningen? Har ditt tänkande kring ett mer pessimistiska scenario förändrats något?

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Enligt grafen och dina teorier, bör det varit ett "klockrent" case att ha tankat säljderivat i OMX under slutet i fredags.

    SvaraRadera
  3. Det gap som blev tidigare trodde jag var ett break-away gap, som inte skulle täckas. Men tror ni möjligen kan det kan vara så att det gapet kommer att täckas på måndag? Det skulle innebära att det skulle studsa tillbaka 85,2%. Är det en fibonnaci nivå? (Har aldrig läst om en sådan nivå, men jag är nybörjare. Och kan inte så mycket heller om gap.)

    SvaraRadera
  4. Här är ett annat scenario, vilket skall man följa tro?

    http://i36.tinypic.com/2qapbfd.png

    SvaraRadera