onsdag 19 november 2008

S&P 500 19 november


S&P 500 och de andra amerikanska indexen fixade en rejäl vändning förra torsdagen, men det har inte blivit någon uppföljning utan det föll tillbaka igen. Området kring 850 för är väldigt viktigt och oroande är att index inte lyckas ta sig därifrån utan har snurrat runt där ett tag nu. Det är väldigt nyckfulla rörelser intraday i USA just nu där de ofta vänt tvärt om under sista timmen, men positivt är att volymen har varit högre vid plusdagarna jämfört med minusdagarna senaste tiden. Blir det en stängning under 850 ser det däremot illavarslande ut och då är det nog läge att stå vid sidan av.

Det krävs nu att det drar på uppåt rätt omgående, det ser annars mest ut som en konsolidering vid botten och det brukar ofta bryta ut nedåt. Det finns gott om positiva divergenser och vid en lite mer normal börs skulle det innebära en uppgång. Tyvärr ligger det fortfarande som en våt filt över marknaden och håller tillbaka alla rekylförsök, men kanske släpper det snart. Lägger till sist in även en 60-minutersgraf, men för Nasdaq istället som faktiskt ser bättre ut trots ny årslägsta. Där har det nu blivit 3 marginellt lägre bottnar vilket ofta markerar slutet på en rörelse, men vi får se hur det blir den här gången.

4 kommentarer:

  1. står på nyheterna att insiders "köper" nu men vet du om hur det brukar vara vid krascher/normala perioder och vändningar?

    SvaraRadera
  2. Just nu känns det lite dystert...

    SvaraRadera
  3. Hej! Tack för denna trevliga blogg, mycket intressant!

    Jag undrar varför alla analyser sker runt OMXS30 och aldrig OMXSPI? Visserligen liknar de varandra väldigt mycket men de är inte helt lika och visst borde OMXSPI spegla börsen bättre i och med att det omfattar alla aktier på börsen?

    SvaraRadera
  4. "står på nyheterna att insiders "köper" nu men vet du om hur det brukar vara vid krascher/normala perioder och vändningar?"

    Nej, jag har tyvärr ingen riktigt bra info på det. Just i Sverige har många insiders köpt på sig under stora delar av nedgången så signalvärdet där har knappast varit särskilt bra mer än att de tror på sina bolag. Det finns en del statistik och mätningar kring detta i USA, men det mesta är betalinformation.

    ---------------------

    Jag analyserar OMXS30 för att jag själv mest tradar terminen som hör det till det indexet. Som du säger rör OMXSPI väldigt likt, men visst är det ett bredare index som du säger så det är inte fel att slänga ett öga där ibland för att se avvikelser.

    SvaraRadera