tisdag 18 november 2008

OMXS30 19 november


Tisdagens stapel i OMX innebar en hammer-formation vilket är en reversal. I sig är de intressanta att ha koll på när de uppstår, men framför allt när de sker vid viktiga nivåer. Nu skedde det vid stödområdet kring 620 och samtidigt finns det flera andra positiva saker vilket ökar sannolikheten att en botten nu är satt. Som någon kommenterade så var det kanske den här dippen som behövdes då marknaden tenderar att lura så många som möjligt. Förutom att det blev en hammer så kan det även ses som ett falskt brott under 620 då det vände tillbaka och stängde ovanför, vilket i sig ofta leder till en snabb rörelse i motsatt riktning.

Index har fallit tillbaka mer än halva uppgången som skedde i slutet av oktober, men MACD rör sig betydligt långsammare nedåt. Det tyder på att trycket nedåt är svagt och indikerar att en ny attack upp mot 720 kan vara på gång. Det går förstås inte att veta om det verkligen blir så, men det är en mängd faktorer som stödjer ett sådant scenario just nu. Tiden börjar dock rinna ut så tar det inte fart uppåt närmsta dagarna är det nog dags att inse att marknaden inte klarar av att dra igång en uppgång just nu.

3 kommentarer:

  1. om tiden nu rinner ut som du säger och vi drar oss nedåt..under 600 eller vilken gräns gäller? Om detta sker byter då då från att tro på upp till att bli bear igen?

    SvaraRadera
  2. Skulle vara intressant att höra hur du ser på kommande utveckling nu när vi tagit oss under de viktiga nivåerna du nämnde tidigare.

    SvaraRadera
  3. Lägger in en uppdatering snart, har varit upptagen med annat under förmiddagen. Det positiva scenariot har förstås blivit misslyckat när det bröt ned och stängde svagt igår. Många verkar vara inställda på att nästa stora nedgångsvåg har startat, men jag tycker fortfarande det lutar åt att det är en bottenformation som bildas, ska visa lite intressanta saker.

    SvaraRadera