torsdag 13 november 2008

OMXS30 13 november


Som väntat blev det en snabb nedgång efter måndagens reversal och index har nu kommit ned till 623 som lägst. Eftersom MACD fortfarande pekar ner i dagsgrafen är det osäkert med köp, men jag har vid flera tillfällen noterat ett speciellt beteende i MACD-kurvan och det har nu uppstått igen. När index drar upp från ett bottenläge, som i slutet av oktober, så stiger MACD brant men sedan faller kurvan inte tillbaka alls lika mycket som index gör (jämför med februari och juli). Det kan alltså ses som en slags positiv divergens och tyder på att den första rörelsen upp i index kan ses som en impuls (snabb kraftig rörelse) och den bör då följas av ett nytt försök på uppsidan.

Index står nu och väger inför kommande rörelse. Vi har en potentiell omvänd huvudskuldra och själv föredrar jag att ta position när högerskuldran bildas då man kan hänga med upp till nacklinjen i första hand. Blir det ett falskt brott upp så har man ändå goda möjligheter att komma ur med vinst. En första bekräftelse på att nästa upprörelse har startat blir när MACD-kurvan på nytt vänder upp vilket kan ske efter 1 eller 2 plusdagar. Risken finns dock att vi fortfarande befinner oss mitt i kraschen och att det värsta inte alls var över i oktober. Stängning under 610-620 så är det nog bättre att stå vid sidan av och se hur det utvecklar sig, kan ju lätt bli en dag med -10% igen om det vill sig illa.

Tradingmässigt har man rätt tydliga nivåer att agera på nu. Vill man komma in tidigt i rörelsen kan man också kolla t.ex. en 60-minutersgraf. Just nu när jag skriver har MACD i 60-minutersgrafen börjat vända upp vilket kan indikera att upprörelsen är på gång att starta. Stop kan man enkelt sätta under dagslägsta eller vid stängning under t.ex. 610 så risken begränsas samtidigt som potentialen på uppsidan är nästan 100 punkter i första hand och i bästa fall närmre 200 punkter.

2 kommentarer:

  1. New York upp drygt 6 %. Bara att köpa in sig nu eller?

    SvaraRadera
  2. Jag började köpa lite idag då det började vända upp i 60-minutersgrafen, enligt inlägget. Det ser onekligen väldigt bra ut nu, se det nya inlägget "Mäktig reversal" där jag skriver om USA-index. Förhoppningsvis vänder MACD upp i dagsgrafen för OMX imorgon och då faller den bekräftelsen på plats.

    SvaraRadera