tisdag 4 november 2008

OMXS30 vecka 45

Det blev som lägst 556,77 under förra veckan innan det vände upp i en kraftig rekyl. Jag har haft 500-550 som lämpligt område (med tyngdpunkt på 500), men det ser inte längre lika troligt ut. Jag skrev även om 400 som i värsta fall kunde nås, men det skjuts nu fram till eventuellt under nästa år. För att nå dit hade det behövt avsluta oktober nedåt 500, men det avvärjdes under den sista veckan.

Nivåerna från botten 2002 har alltså ännu inte testats av, varken i OMX eller i USA. Jag räknar med att det kommer att ske under nästa år och den rörelse vi ser nu är alltså endast en rekyl som kan hålla i sig under några veckor/månader. Det kommer ta tid att vända den skarpt nedåtriktade trenden. Den säsongsmässigt starka perioden november-april har nu startat vilket bör innebära en bättre utveckling än de senaste månaderna.

Blir det inte en för djup rekyl ned de närmsta 1-2 veckorna så ser det rimligt ut att 750 kan nås i början av 2009. Just nu ser det väldigt starkt ut och liknar utvecklingen när OMX bottnade i oktober 2002. Det innebär isåfall ett tag med sidledes handel kring 620-680 innan nästa fas i uppgången tar index upp mot 750. Jämför man med det rallyförsök som skedde i mitten av oktober så ser det ut att finnas betydligt mer köpintresse i den här rekylen och den bör då också kunna hålla i sig betydligt längre. Kortsiktigt kommer det inte dra förbi 680 utan det behövs en paus ett tag och det kan då bli ett bra köpläge.

2 kommentarer: