tisdag 25 november 2008

Rekordstor uppgång


OMXS30 lyfte ordentligt under måndagen och slutresultatet blev +10,37%, vilket är den nästbästa dagen någonsin (sedan 1984). Den bästa dagen var 12 oktober 1998 då OMX slutade +11,65%. Med rätta bör man vara lite skeptisk då vi fortfarande befinner oss i en fallande trend och det är volatiliteten som gör att vi får se sådana här dagar, men det är faktiskt ungefär så här det brukar se ut även vid större bottnar. Viktigt att tänka på är dock att det väldigt ofta kommer en återtest vid ett senare tillfälle (några veckor till några få månader) där det sätts en högre botten och det är egentligen i ett sådant läge man lite lättare kan skönja en stor botten. I nuvarande nedgång finns det dessutom risk för att det kommer falla ned mot ännu lägre nivåer under nästa år, men det tar vi framöver. Nu är det fortsatt uppåt som gäller ett tag framöver.

MACD har nu tvärt vänt uppåt vilket är en viktig bekräftelse jag ville se och mycket talar för att årslägsta nu är satt. Följer det mönstret från tidigare tillfällen då MACD uppvisat en sådan här divergens så ska det nu ta sig upp mot 700-nivån rätt snabbt, kanske mot slutet av nästa vecka. Se gärna inlägget OMXS30 21 november för graf på ett sådant tidigare tillfälle som skedde under 2006, men det har även sett likadant några gånger tidigare i år. I ett sådant här läge ska det nu mest bli sidledes korrigeringar innan vidare upp, men i det här marknadsklimatet kan det ändå innebära ett antal procent ned i en rekyl. Det ser jag som bra köpläge för en tradingswing på några veckor med 700 som minsta mål och mer troligt uppåt 750-800.

1 kommentar:

  1. Utan att relatera till ämnet ifråga undrar jag om du eller någon annan kan ge tips på vilka TA-program ni anser bäst och mest köpvärda..

    MVH

    SvaraRadera