måndag 21 juli 2008

OMXS30 22 juli


En snabb lägesuppdatering visar att OMX befinner sig runt nacklinjen i den stora toppformationen. Även om det drar uppåt ytterligare en bit innebär inte det automatiskt att man kan avskriva en ny nedgång. Det är en såpass stor toppformation så det vore inte konstigt med lite hackiga rörelser runt nacklinjen. Under måndagen bildades en "hanging man" vilket innebär att kursen inleder med en nedgång men lyckas stänga högt upp i stapeln. När en sådan stapel kommer efter en tids uppgång så indikerar det att säljarna börjat få fäste igen och följs det av en negativ stapel dagen efter är en kortsiktig topp bekräftad. Notera t.ex. den hanging man som uppstod i slutet av februari som ledde till en nedgång under några veckor.

2 kommentarer:

  1. Det är ju faktiskt ganska intressant att vi dessutom är inne i rapportperioden som lär sätta riktningen en tid framöver. Imorgon kommer Volvo, på torsdag Abb, Ssab, Sca mfl, på fredag Scania.

    Förresten, har du möjlighet att publicera en graf över OMX med NEW LOW-indikatorn? Hade varit intressant att jämföra med S&P.

    Hade!

    SvaraRadera
  2. Jag har tyvärr inte new lows för OMX. Tror inte det finns några program som beräknar det så isåfall får man bygga en egen indikator som scannar igenom aktierna som ingår i ett index. Men egentligen kommer man långt med att titta på NYSE eller S&P new lows då man är ute efter extremvärden och vid de tillfällena sätter även OMX en botten.

    SvaraRadera