måndag 30 juni 2008

OMXS30 1 juli


Under måndagen, som var sista dagen i juni, bildade index en positiv stapel då det klättrade upp från dagslägsta under eftermiddagen. Ofta markerar sådana staplar någon typ av botten och det bör nu vara startpunkten för en kortare rekyl under några dagar in i juli. Som syns i grafen så har vi nacklinjen i den stora toppformationen vid 875-890. Skulle det ta sig upp över där igen så kommer det säkerligen vara en del som utropar att det var en falsk säljsignal och att botten är satt. Själv ser jag det inte alls på det viset, då behövs först en tydlig bottenformation och ett antal saker som behöver falla på plats. Med tanke på att det är en såpass stor toppformation så är det inget konstigt om kursen pendlar runt nacklinjen ett tag och inte heller om det tar sig upp ovanför en bit igen.

Jag räknar med att de rekyler som kan ske under några dagar snabbt slås tillbaka och den fallande trenden fortsätter. Dagslägsta under måndagen var knappa 842 så nu är vi faktiskt inte särskilt långt ifrån att index halkar ned på 700-nivån istället, vilket jag som bekant har som målområde sedan lång tid tillbaka.

2 kommentarer:

  1. man kanske ska ta hem lite vinster nu innan rekylerna. Det bästa är förmodligen att ligga likvid tills på torsdag då riksbanken kommer med sitt räntebesked. Då tror jag att rekylerna mattas av och den nedåtgående trenden fotsätter.

    SvaraRadera
  2. Sanslöst duktig analytiker!! (vi är många som läser, och fler blir vi) stort tack.

    SvaraRadera