söndag 1 juni 2008

Världsindex översikt vecka 23


De negativa Key reversals som bildades i veckografen bekräftades inte under den gångna veckan. De flesta index höll sig uppe och avslutade veckan med högre kurser. Framför allt visar Japan styrka och jag tror det är en marknad man ska hålla ögonen på framöver, botten kan mycket väl vara satt där. Svenska OMX ser däremot lite mer hängig ut liksom Hong Kong. Dollarn vände upp gentemot kronan och där är en tydlig 123-low som är en vändningsformation, troligtvis har vi sett botten där för ett tag.

5 kommentarer:

  1. spx midcaps ser bättre ut än spx. vet inte om man kan dra några slutstser av dett ???

    SvaraRadera
  2. Ja även small caps är starkare om man tittar på Russell 2000-index. Skulle tro att riskviljan har ökat en del nu när marknaden varit rätt stabil i några månader samt att månadsskifte har gett ett extra inflöde i mindre aktier. Eller så signalerar det helt enkelt att uppgången inte alls är klar.

    SvaraRadera
  3. Trevligt med denna översiktspanel, men det hade varit ännu bättre om du valt ut nio okorrelerade tillgångsslag, tex omx, dollar, olja, bric, fastigheter, japan, livsmedel mm för att se vilket tillgångsslag eller land/bransch som ser mest tekniskt opportun ut.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset, ska se vad jag kan hitta på framöver. Är själv inte helt nöjd med översikten, men kör på med dessa index ett tag till, tills jag kommer på något annat bra :)

    Funderar på att göra en separat för tillväxtmarknader, men då får det nog bli månadsvis för att inte bli för mycket jobb. En översikt med olika tillgångsslag är dessutom ingen dum idé.

    SvaraRadera
  5. Ja gör gärna det, jag knopar i enlighet med min kommentar #3 ovan på en sån sida för eget bruk men har svårt att få till det. Jaq inhämtar gärna dina synpunkter på marknadslägen, de brukar vara trevliga. Hälsar tranquillity.

    SvaraRadera