fredag 13 mars 2009

Spiltan skänker bok till SEB-kunder

Det har ju stormat mycket kring SEB de senaste dagarna och investmentbolaget Spiltan passar på att dra nytta av det och skickade idag ut ett pressmeddelande, se nedan. Jag var tvungen att tänka till ifall det var 1 april idag, men eftersom det än så länge är mars får man se det som ett smart och roligt PR-drag. Alla SEB-kunder som mailar in sin adress till Spiltan får alltså ett kostnadsfritt exemplar av en bok om sparande som deras VD har skrivit. Ifall man även blir överöst av reklam från Spiltan förtäljer inte pressmeddelandet, men man kanske kan se det som en halv gratis-lunch i alla fall :)


Spiltan skänker bok om sparande till SEB-kunder!

"Alla svenskar har inte förmånen att få en löneökning på 2 miljoner i lågkonjunkturens Sverige. För de som inte fått en löneökning i den storleksklassen återstår bara att spara ihop till våra miljoner. Investment AB Spiltan skänker därför boken "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" till alla SEB-kunder som mejlar in sin postadress till mejladressen spiltan@spiltan.se

I boken "Så här kan alla svenskar bli miljonärer", skriven av Investment AB Spiltans Vd Per H Börjesson, får man handfasta tips på hur man på egen hand skapar sig en förmögenhet.

- Bankens lönehöjningar riskerar leda till att SEB fortsätter att ta ut höga avgifter från sina kunder. Det är en väldigt enkel matematik när det gäller banktjänster - höga löner ger höga avgifter på sparande och andra bankprodukter. Hos Spiltan Fonder betalar man 0,1 procent för
Räntefonden, medan man betalar man 0,5 procent hos SEB för motsvarande fond. Efter sin löneökning får nu Annika Falkengren 750 000 kronor i månaden i fast lön, vilket är 19 gånger högre lön än min lön på 40 000 kronor och en löneökning till SEBs ledning lär väl inte borga för sänkta avgifter, säger Per H Börjesson Vd Investment AB Spiltan.

- Är man inte nöjd med höga avgifter ska man som kund rösta med fötterna. Inom sparande får man inte bättre produkter för att man betalar ett högre pris utan man får sämre, säger Niklas Larsson Sparekonom på Spiltan."

2 kommentarer:

  1. "Inom sparande får man inte bättre produkter för att man betalar ett högre pris utan man får sämre"

    Konstigt uttalande... Det är väl ändå exempelvis hur en fond presterar som avgör hur pass bra sparande man får. Om en fond tar 90% fast avgift men avkastar 999999999999999% är det ju fortfarande bra. Jag förstår inte alls resonemanget med fondkostnader, det är ju ändå avkastningen som spelar roll i slutändan, och där är ju fondavgiften redan avräknad!

    SvaraRadera
  2. mmm... Spiltan kan väl börja leverera själva. Först.

    SvaraRadera