måndag 2 mars 2009

ISM inköpschefsindex februari



Amerikanska ISM inköpschefsindex för februari presenterades idag och ökade till 35,8 från 35,6 månaden innan. Väntat var en nedgång till 33,8 och det var andra månaden i rad som indexet steg så ett steg i rätt riktning. Tyvärr fortsätter börsen i ett fritt fall och ISM bottnar normalt sett några månader efter börsen. Det ser nu mer troligt ut att vi kommer få se svaga ISM-siffror de närmsta månaderna och den ekonomiska avmattningen fortsätter med kraft. En indexsiffra över 50 indikerar en ökad ekonomisk aktivitet medan en siffra under 50 visar på en avmattning.

2 kommentarer:

  1. Du nämner inget direkt om din egen syn här. Du har varit ganska optimistisk framåt, ska man tolka dig som att du öppnar för att uppgången i och med detta ligger längre i framtiden än du tidigare menat?

    (Tack för att du skriver, förresten!)

    SvaraRadera
  2. Just ISM håller jag mest koll på för eventuell bekräftelse på en större börsbotten, men eftersom börsen fortsatt ner kommer vi nog få se en ny vända ner även för ISM kommande månader.

    Jag tror fortfarande på en större uppgång på börsen, men det har förstås dragit ut på tiden en del och sedan några veckor tillbaka har jag varit bearish i avvaktan på bottensignaler. Se mer om min syn i inlägget Börsen vecka 10.

    SvaraRadera