fredag 13 mars 2009

Fredagen den 13:e



I måndags var OMX på väg att bryta ner men vände tvärt och efter det har det rusat på uppåt rätt oavbrutet. Det var inte den utvecklingen jag hade tänkt mig så den rörelsen missade jag helt. Sett i efterhand var det en väldigt snygg rörelse och egentligen inte så konstigt att det snabbt drog uppåt, men i backspegeln är det alltid mycket enklare. Index är nu tillbaka vid ungefär samma nivå där jag sist rekommenderade att vara försiktig med köp (början av februari) och faktum är att det ser ut som den mesta potentialen på uppsidan redan är tagen, åtminstone i ett kortare perspektiv.

Rörelsen uppåt bör nu ta en paus och rekylen ner ger kanske en hint om det blir ett seriöst försök att bryta upp ur konsolideringen eller inte. Index har nu studsat många gånger vid 590-nivån och skulle index börja närma sig där igen kommer det med stor sannolikhet inte hålla för ett nytt test. Jag har ju som bekant länge väntat på att OMX ska bryta upp ur konsolideringen och ta sig upp mot 800-900, men jag är faktiskt lite mer tveksam till det i nuläget, då det dragit ut på tiden en hel del.

Jag har planer på att införa en trendindikator som förhoppningsvis lite tydligare kan visa om jag är bullish eller bearish i olika tidsperspektiv. I nästa vecka kommer jag skriva mer om det och ge en närmare förklaring hur den ska tolkas. Index är nu uppe vid övre delen av konsolideringen och har börjat nå rätt överköpta nivåer och uppvisade nu på fredagsförmiddagen en rätt tydlig utmattningsrörelse. Jag kommer därför invänta lägre nivåer under nästa vecka.

9 kommentarer:

  1. Det är kanske pysket som spelar dig ett spratt? NU när du inte är med på racet upp så är du kanske negativ pga detta?

    Stöden är ju brutna, tror du inte att vi fortsätter upp efter lite vinsthemtagningar idag och ev. måndag?

    Mvh Ari_man

    SvaraRadera
  2. Finns alltid en risk att man inte ser helt objektivt, men man får göra så gott man kan :)

    Jag antar att du menar att motstånd är brutna och att det ska fortsätta upp efter vinsthemtagningar? Kanske blir det vidare upp efter en rekyl ned, men än så länge är inga viktiga motstånd brutna. Februaritoppen är något högre samtidigt som januaribotten är något lägre så OMX rör sig i ett allt snävare intervall.

    Vi får se hur OMX beter sig i den här vändan ner, men kan bli så att man får plocka fram 400-nivån som riktmärke igen...

    SvaraRadera
  3. Lägg märke till att OMX idag försökte bryta upp över ett trendtak draget från januaritoppen, men istället får vi en reversal. Det är nästan exakt så som det såg ut i måndags, fast spegelvänt, när det försökte bryta ner och istället vände tvärt. Det indikerar tydligt att vi kommer få se mer på nedsidan under nästa vecka.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är värt en STOR eloge att du skriver rakt ut att du missade hela uppgången. Härligt att du inte gör som en del andra skribenter och efterhandskonstruerar att du var med på det. Tack för ärligheten!

    Richard Andersson

    SvaraRadera
  5. nu är det ju så att det mesta talar för fortsatt uppåt direkt på måndag och detta ver en riktigt svag rekyl efter en snabb uppgång. USA visar vägen och det är nog bara att glömma att ta några stora växlar på att det vände ner i dag.

    SvaraRadera
  6. Usch, vi får hoppas att vi aldrig ser 400 nivåerna på OMX30 igen, men man vet ju aldrig.

    Fast vi kanske behöver en riktig "utblåsning" innan vi kan vända upp på riktigt.

    Evilsteff, du verkar iallafall just nu tro på att vi sätter en ny botten i vår? Många andra TA-nissar spår ju att OMX30 skall vända upp igen vid runt 640....

    Mvh Ari_man

    SvaraRadera
  7. ha koll på vix
    som etablerat sig över 40 sedan lehmans kk, ifredags opp nästa 3%.
    mot 80 igen.

    nu blir det omx mot 400 efter kommande veckas inledande luring.

    stå på dig evil följ din intuition

    nu inväntar vi bara falsk brott på
    uppsidan av triangeln sedan väntar
    HISSEN !!

    "ej nisse45"

    SvaraRadera
  8. Sista veckan i April. Statistisk brukar denna vecka generera i börsrace oavsett konjuktur.

    Kan bli så även i år.

    SvaraRadera