söndag 24 februari 2008

Marknadskommentar

Stockholm: Efter torsdagens negativa stapel blev det en hyfsat kraftig nedgång under fredagen. Index befinner sig i mitten av konsolideringsformationen så finns egentligen inte så mycket att göra mer än att vänta på ett utbrott. Det är snart bara 2 månader kvar av den starka perioden november-april och det kommer med stor sannolikhet bli ett kraftigt minus för den perioden. Som jag skrivit tidigare är det väldigt ovanligt och det indikerar att månaderna efter april också riskerar att bli svaga. I veckografen bildades en "shooting star", alltså en likadan stapel som jag påvisat i dagsgrafen flera gånger senaste månaden. Den triggas om index går under 939. Imorgon måndag blir det antagligen lite uppåt initialt då man hakar på den sena utvecklingen i USA i fredags.

USA: Samtliga index i USA bröt ned under fredagens handel, men efter ett välplacerat rykte tvärvände det och stängde väl inom konsolideringen. Alltså ingen tydligt nedbrott i USA heller. Enligt ryktet är en lösning på väg för krisdrabbade Ambac och enligt uppgifter väntas mer information på måndag eller tisdag. Min gissning är att det blir en klassisk "buy the rumour, sell the news".

Asien: Även de flesta index i Asien befinner sig i tydliga konsolideringar. Speciellt Hong Kong ser riktigt farlig ut då den nu ser ut att ha färdigbildat den huvudskuldra-formation jag skissade på tidigare. Bryter det ned kommer Kina troligt vara den marknad som drabbas kraftigast av nedgången.

Guld: Den säljsignal jag visade i guldet slog aldrig in då kursen istället bröt upp över den tidigare toppen. Otroligt stark trend i guldet, men vissa svagheter finns fortfarande kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar