fredag 22 februari 2008

Blogginfo

Jag fick en kommentar för några dagar sedan angående graferna jag lägger in, att det är svårt att se exakta nivåer. Ifall det är fler som har missat det så vill jag tipsa om att man kan klicka på en graf för att visa den i originalstorlek. Sedan tar jag gärna emot förslag och kommentarer om det är något speciellt ni vill se/läsa på bloggen.

3 kommentarer:

  1. Tjena!

    Följer din sida dagligen,väldigt givande blogg seriöst på alla sätt, jag är nybörjare vad det gäller Ta analyser så jag undrar om du har några "verktyg" som man kan börja med, grundläggande, jag har Win Trade i nordnet.

    Tack på förhand
    Thomas/Dalarna

    SvaraRadera
  2. Tjena Thomas,

    Viktigt som jag ser det är att hålla det enkelt. Man krånglar till det om man använder alldeles för många indikatorer och andra verktyg. Det gäller att hitta några bra grundläggande saker som man kontinuerligt använder sig av.

    Själv brukar jag använda flera tidsperspektiv på graferna. Börjar man t.ex. med en veckograf så får man bra koll på övergripande trenden och intressanta långsiktiga nivåer. Dagsgrafer kan då användas för att hitta lämpliga köp/sälj-nivåer.

    För egen del brukar jag använda medelvärden (200, 50 och 20-dagars) och det är då lutningen jag tittar på, inte om kursen befinner sig över eller under. Det är ett enkelt sätt att ha koll på trenden och inte lika subjektivt som trendlinjer.

    Sedan kan en momentumindikator vara bra, t.ex. RSI. Den mäter då om en aktie är överköpt/översåld. En "enkel" köpstrategi är att titta på aktier som är i stigande trend och köpa när RSI kommer under t.ex. 20.

    Jag ska skriva lite mer kring detta i ett kommande inlägg.

    SvaraRadera
  3. Hej igen!.

    Jag ska studera verktygen du föreslår, verkar sunt och att man använder/lär sig att använda dom på "rätt" sätt det kommer att ge sig om jag provar mig fram.Det är en uppsjö av "verktyg" i Win trade pust,man vet inte vad som fungerar eller hur det fungerar, men jag ska följa dina råd, enkelt och bra, känns som att jag får en bra "bild" av "läget".
    Jag hör av mig hur det går med mina "studier".

    Ha det gott!

    Thomas/Dalarna

    SvaraRadera