onsdag 13 februari 2008

Botten?

Stockholmsbörsen föll en hel del under morgonen idag, bland annat efter att USA tappade en del av sina uppgångar igår kväll samt till störst del på grund av Riksbankens oväntade räntehöjning. Det klättrade sedan successivt under dagen och stärktes efter bra statistik. Den stapel som bildades idag är en så kallad "hanging man" och är en negativ signal när den kommer efter en uppgång, eller rekyl som i det här fallet. Det ska dock sägas att det uppstår såna här staplar relativt ofta så de behöver bekräftelse genom en nedgång dagen efter. Med tanke på stark utveckling i USA ikväll så bör vi få en positiv öppning imorgon och ett test av trendtaket, sedan får vi se hur mycket köpvilja som finns kvar.

Jag handlar själv med indexterminer och kommer troligtvis att gå in på säljsidan imorgon förmiddag. Under en nedtrend är det en bra strategi att sälja (shorta) de upprekyler som sker. Problemet är att det kan kännas obekvämt då man går emot den kortsiktiga rörelsen, men den känslan får man försöka bemästra.

Om det här är botten då och vi ska upp rejält? Ja, då blir jag helt enkelt tvungen att stoppa ut mig och då ev. se om det är läge att köpa istället. Just nu ser jag det (fortfarande) inte som ett köpläge, men det kan förstås ändras framöver. Veckans lägsta notering på 905 är nu en väldigt viktig nivå som måste hålla för de som tror på uppgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar