fredag 2 januari 2009

Januari månad


December innebar en något lugnare utveckling på börsen än tidigare under hösten och månadens resultat blev till slut +3,2%. Nu är börsåret 2009 i full fart och januari har historiskt varit en stark månad. Senaste tioårsperioden har det dock varit en svag utveckling i just januari så mönstret har tydligt försämrats en hel del. Baserat på samtliga 25 år har januari slutat med plus i 76% av åren (19 av 25) med en snittuppgång på 2,7%. Månaden har vid flera tillfällen bjudit på såväl rejäla uppgångar som rejäla nedgångar och förra årets usla utveckling ligger färskt i minnet.

Min bedömning är att det i år finns goda chanser till en positiv börs under januari. Dels är vi sedan november inne i den säsongsmässigt starka perioden och det mesta pekar just nu uppåt, även om man får vara vaksam då den längre trenden fortfarande är fallande. Fler tankar om utvecklingen under 2009 kommer inom kort här på bloggen.

2 kommentarer:

  1. Hej, jag skulle vilja få tillgång till de fina kurvorna som du använder? vad har du för program för att göra dem? och vad jobbar du med?

    /Dan

    SvaraRadera
  2. Jag använder Avanza Vikingen, men kompletterar även med en del grafer från www.stockcharts.com
    När det gäller statistik som i detta inlägget är det Excel jag använder.

    SvaraRadera