måndag 19 maj 2008

Världsindex översikt vecka 21


Föregående vecka slutade med plusnoteringar i samtliga index och ett flertal är uppe och försöker besegra sina medelvärden. Ryssland var absolut starkast och sköt upp som en raket till nytt ATH. Efter en snabbkoll där i fredags så ser det ut som en imponerande styrka så ett köp vid nästa rekyl ned kan bli bra. Svenska börsen med OMX är väl den som ser sämst ut egentligen då rekylen bara återtagit en liten del av nedgången sedan förra sommaren och inte orkat upp till medelvärdet ännu. Börjar bli lite vågskål för många index nu. Orkar det upp ytterligare ett tag och medelvärdet vänds upp börjar det väga över för att uppgången till nya toppar är i full fart och att det inte alls handlar om någon rekyl på senaste årets nedgång.

Index som är med i bilden:

USA: Dow Jones och S&P 500
Japan: Nikkei 225
Tyskland: Xetra DAX
Sverige: OMXS30
Hong Kong: Hang Seng
Världsindex: MSCI World Index
Ryssland: RTS
Valutor: SEK/USD

2 kommentarer:

  1. Hej

    Vad har du för stoppnivå då du överger Bear tänket och tror på upp istället?

    SvaraRadera
  2. I första hand är det OMX och svenska börsen jag tittar mest på och jag har inte någon exakt nivå där jag rakt av blir bullish. Istället är det ett antal saker som behöver falla på plats. Några signaler har redan kommit och helt klart börjar börsen närma sig ett vägskäl som jag ser det.

    En sak jag tittar på är t.ex. 200-dagars glidande medelvärde vilket fortfarande pekar nedåt. Det är förstås en laggande indikator så man kan inte räkna med att komma in så nära en botten, men man undviker å andra sidan mycket slagighet innan en ny trend sätts.

    SvaraRadera