tisdag 13 maj 2008

Ericsson


Ericsson fick rejäl fart vid senaste rapporten. Främst berodde det antagligen på väldigt låga förväntningar och en redan nedkörd aktiekurs. Faktum kvarstår dock att det blev en rejäl uppgång under hög volym och det i sig ger en slags trigger. Anledningen är helt enkelt att marknaden börjar omvärdera aktien och börjar förvänta sig fler bra nyheter framöver och köper därmed upp kursen.

Nackdelen i detta läget är att det blev ett väldigt stort gap på rapportdagen. Man kan ju förstås titta på gapet som blev i oktober förra året och då fortsatte aktien falla utan att försöka täppa till det. Skillnaden är att då började trenden gå över till fallande och gapet var i riktningen med trenden. Nu skedde gapet mot den fallande trenden och då är det större chans att det blir ett försök att täppa till det. En tumregel man kan använda vid större gap är att åtminstone halva gapet försöker täppas till. Det kan bero på att gapet fungerar som en magnet och drar till sig kursen, men med tanke på att det ofta kommit en positiv nyhet så blir köparna ivriga och köper upp aktien igen innan det hinner bli en hel gaptäppning.

Aktien har ett tydligt motstånd vid 15,80:- och det behövs nog en väldigt positiv börs för att det ska tas ut ordentligt närmsta tiden. Jag ser det som mer troligt att det bör tappa ned mot ca. 13,50:- de närmsta veckorna. I övrigt tycker jag aktien känns rätt svåranalyserad i nuläget. Får vi se en rörelse mellan 13-15 under några veckor så börjar dock en tydlig bottenformation bildas och då kan det bli ett riktigt intressant läge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar