onsdag 28 maj 2008

Brasilien köpcase


Brasilien och Latinamerika har gått starkt i år och står emot nedgången i USA/Europa/Asien väldigt bra. Brasilien ligger i en stabil trendkanal sedan 2004 och rekyler ned är bra köplägen. För några veckor sedan fick Brasilien höjt kreditbetyg av S&P vilket gör att fler utländska investerare dras till landet. I samband med det så bröt Bovespa-index upp rejält och noterade ny ATH. Det höjda kreditbetyget gav därmed en rejäl köpsignal och jag tror det kommer medföra att Brasilien fortsätter outperforma under de kommande månaderna.

Kortsiktigt är index mitt inne i en nedrekyl och hur långt den går är omöjligt att veta. Det går dock att se som en möjlig avstämning av det tidigare uppbrottet så ned mot 66.000 kan det gå utan problem. Strax under där möter även 200-dagars glidande medelvärde upp så etablering under där så faller hela scenariot. En idé är att köpa in sig i omgångar mellan 66.000-70.000 med sikte på 80.000 senare i år, vilket ger en potential på runt +15% från dagens nivå.

Det finns en del fonder (även i PPM) om man är intresserad av att investera i Brasilien. Ett alternativ är en Latinamerikafond vilket ofta ger exponering även mot Mexiko och Argentina. Mexiko tycker jag också ser väldigt bra ut och befinner sig i ett läge som Brasilien gjorde i april, alltså strax under ATH och samlar kraft inför att bryta upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar