torsdag 8 maj 2008

Vestas kort sikt


Vestas befinner sig i en kraftig upptrend sedan 2003 och har stått emot rätt väl under börsnedgången. I början av året tappade den mycket på kort tid men det återtogs lika snabbt igen. Efter det gick aktien in i en lång konsolideringsperiod på drygt 3 månader. Idag triggades en ny rörelse på uppsidan efter en rapport för första kvartalet. Jag har inte läst rapporten, men av lite kommentarer att döma så var den något sämre än förväntat. Det fick aktien att tappa cirka 4% vid öppningen men sedan köptes den upp kraftigt under dagen och slutade +12% och noterade därmed ett nytt All-time high. Det blev därmed också en rejäl reversal under väldigt hög volym.

Vid såna här tillfällen brukar det resultera att aktien fortsätter gå starkt ett bra tag efter händelsen. För intresserade finns mer beskrivet om detta i boken "Edge", som jag nämnt tidigare. Dessutom kan det ses som ett utbrott från låg volatilitet och det leder ofta till kraftiga rörelser. Kortsiktigt kan det mycket väl bli lite rekyl ned då volatiliteten ökar. Det är då ett bra läge att köpa in sig i aktien.

Några exakta kursmål är svårt att sätta upp och egentligen är det intressanta just att man har en bra sannolikhet att aktien ska fortsätta upp närmsta månaderna. Jag tycker trots det att minst 700 kronor ser rimligt ut och det är en potential på drygt +20% från dagens stängningskurs. Dessutom kan man antagligen fånga in aktien på lite lägre kurser närmsta tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar