torsdag 6 mars 2008

Viktig statistik

Igår kom statistik över sysselsättning inom privata sektorn (ADP) som visade på en minskning av arbetstillfällen, förväntat var en ökning. Under fredagen kommer officiell statistik över sysselsättning (NFP). Sannolikt kommer den också vara sämre än väntat och visa på en minskning. När ADP-statistiken har varit negativ så har NFP också visat på en minskning vid 24 av 28 tillfällen. Med tanke på att förväntat är en ökning kan det bli en obehaglig överraskning för marknaden om det istället blir en minskning.

Idag stängde de flesta amerikanska index (förutom Dow) på sin lägsta nivå hittills i år, statistiken imorgon kommer nog sätta ytterligare press och få indexen att närma sig januaribottnarna.

Lite mer info om morgondagens statistik finns här: http://www.investopedia.com/terms/n/nonfarmpayroll.asp

2 kommentarer:

  1. Sitter du på björnar?

    Ser fram emot nästa kommentar om Astra Zeneca nu när den sakta börjar närma sig din hypotetiska vändningspunkt, 220.

    En aktie som jag tycker är intressant atm är NCC, som har ett fint kursskydd iom hög utdelningen och har stått emot de senaste dagarnas nedgång väldigt bra.

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Nej, jag är faktiskt helt likvid just nu. Analys och trading går inte alltid hand i hand, en analys kan bli fel men man tjänar pengar ändå eller en analys kan vara rätt och man förlorar pengar :)

    La in en del pengar i Systematiska Fonders Risk/Reward innan den stängdes i slutet av februari. Plockar kanske in XACT Bear vid nästa upprekyl, men i första hand avvaktar jag ett rejält köpläge när börsen väl bottnar...vilket nog iofs dröjer minst ett par månader och kanske ännu längre.

    Uppdaterar AZN snart :)

    SvaraRadera