Stockholmsbörsen befinner sig fortfarande i en konsolidering då det varken satts ny botten eller ny topp på ett bra tag nu. Tydliga nivåer som gäller är 905 på nedsidan och ca. 950 följt av 988 på uppsidan. Indikatorn vände upp lite under veckan, men vände återigen ner i fredags. Det ser väldigt likt ut läget vi hade precis i början av året då en säljsignal följdes av en kortare rekyl innan stödet rök (se blåmarkerade områden). Jag räknar med att 905 inte kommer hålla särskilt länge till och det indikerar då nedgång mot ca. 825, vilket faktiskt är ett mål jag nämnt för ett bra tag sedan (cirkamål för huvudskuldran). Tidsmässigt bör denna nedgång kunna ske innan mars är över.
Vid konsolideringar är det vanligt att den sista rörelsen innan det bryter ut bara orkar röra sig inom en del av konsolideringsintervallet. I nuläget kan vi se att OMX rörde sig uppåt ungefär till hälften inom nuvarande intervall för att vända ner igen och det indikerar då ett brott på nedsidan.
Inför starten av den nya veckan kan nämnas att USD/JPY (yen) just nu befinner sig kring 99 och alltså har brutit sitt stöd med råge (se tidigare inlägg). Det kan nog bli skakigt i Japan och övriga Asien på måndag.
söndag 16 mars 2008
OMXS30 Vecka 12
Upplagd av http://teknisk-analys.blogspot.com kl. 21:06
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
vad består signalkurvan av? nåt typ av momentum?
SvaraRaderaDet är en MACD-indikator utan ett medelvärde på signalkurvan som man normalt har. Jag brukar inte kolla på crossovers utan på hur själva signalkurvan rör sig och var den befinner sig.
SvaraRadera