måndag 3 mars 2008

Ryssland



Rysslandsbörsen höll länge emot och toppade inte förrän i december. I mitten av januari föll det kraftigt under några få dagar och kom ikapp övriga världen lite grann, men under februari drog det på uppåt rätt bra igen och ser ut att ha bildat en lägre topp. Jag tycker nu det ser ut att finnas risk för en mer rejäl toppformation i form av en huvudskuldra. Jag har visat många sådana senaste månaderna, men det är ju också fullt naturligt med tanke på att trenden har vänt ner på flera marknader och är på väg att vända ner på några andra. Än så länge är det bara en potentiell formation och trigger är först vid en etablering under ca. 1850 och då är mål nedåt 1450 vilket innebär en kraftig korrigering. Formationen är inte särskilt symmetrisk, men det viktigaste är själva mönstret med en lägre topp på högersidan. Jag står helt utanför Rysslandsmarknaden tills läget klarnar mer och risken känns mindre.

1 kommentar:

  1. Tjena Stefan!

    Har några frågor om tidigare poster.

    1. Du säger att Japan ser intressant ut. Är det endast sett ur ett tekniskt perspektiv? Fundamentalt är väl Japan kanske den mest ointressanta marknad man kan tänka sig?

    2. Begreppet "potential nedåt" var roligt, antar att det syftar på fallrisk? :)

    3. När du skriver om hur sthlm ser ut, tror du verkligen att vi kommer att gå ner utan en större trigger? Jag tycker det känns som att den tekniska analysen är hyfsat värdelös i dagsläget, då allt bara hänger på triggers i någon riktning, svårt att säga hur de kommer.

    Det är även min allmänna uppfattning om TA. Man säger att: antingen bryter vi genom stödet och ska ner, eller så går vi sedledes, eller så bryter vi motståndet och går upp! Helgardering alltså :)

    Intressant läsning iaf, keep it up!

    SvaraRadera