onsdag 12 mars 2008

Rally!

Det blev ordentlig fart igår efter Fed-aktionen som bland annat innebär att de lånar ut 200 miljarder under en längre löptid än tidigare. Det ryktades ju redan i måndags om att något var på gång, kanske en räntesänkning innan ordinarie möte. Kortsiktigt är de förstås tvungna att agera och göra så mycket de kan för att lätta upp likviditetstrycket. Lite lustigt att notera att deras aktioner ofta kommer i samband med att börsen ligger risigt till. Kanske bara en slump, för det är ju ekonomin de ska följa och inte låta sig styras av Wall Street :)

Det var bra volym och bredd i uppgången i USA igår, och en av de bästa dagarna på flera år. Samtidigt var det de mest shortade aktierna som gick bäst. Det tyder alltså på att många som låg i säljpositioner fick panik och återköpte vilket driver upp aktierna. Det ser ut att kunna bli fortsatt konsolidering ett tag till, men än så länge ändrar det ingenting. Trenden är ner och plötsliga rallyn kan försvinna lika snabbt igen.

När det gäller OMX så var index nere vid stödet på 905 i måndags. Det är nu en ännu viktigare nivå att ha koll på. Det är positivt att januaribotten fortfarande håller och att två högre bottnar har bildats efter det, men samtidigt måste det orka upp och sätta en ny topp. 50-dagars medelvärde fortsätter falla och möter nu upp vid 960, jag tror inte nuvarande upprekyl går mycket högre upp.

1 kommentar: