tisdag 29 april 2008

OMXS30 omsättning 29/4


Lägger in en uppdaterad och inzoomad bild på OMX tillsammans med volymutvecklingen. Svart kurva är OMX-index och gul kurva är volymen. Som jag visade i en tidigare graf så var volymen som högst när botten sattes i januari. I februari och mars sattes lägre bottnar (sett till stängningskurser) men volymen hade då tappat rejält vilket indikerade att det inte var lika stort tryck nedåt. Sedan botten i slutet av mars så tycker jag volymutvecklingen ser ut att bekräfta uppgången rätt väl. Det stiger under uppdagarna och faller tillbaka vid rekyler och konsolideringsdagar. Nu störde Ericsson återigen då det blev enorm volym i torsdags på deras rapport, men i vilket fall som helst så var det bra volym under en stark uppdag. Igår däremot föll volymen rejält, samtidigt som index kikade upp över motstånd och håller på att bryta upp, vilket tyder på att det inte finns kraft nog i det här läget. Det bildades dessutom ett rätt stort gap vid öppningen i torsdags och det finns nu en potentiell negativ divergens i den här senaste toppen jämfört med toppen i början av mars. Det är tre varningssignaler som tillsammans pekar på att det måste till en rekyl ned. I första hand bör gapet täppas vid ca. 970, sedan får vi se hur volymen och övrigt utvecklar sig.

4 kommentarer:

  1. Mycket intressant att läsa dina analyser, kollar varje dag faktiskt och det känns som du ligger väl i fas med verkligheten.
    Tackar och bugar.

    SvaraRadera
  2. Tack Anders, kul att analyserna uppskattas. Nu får vi förhoppningsvis snart veta om börsen vänder ner eller om jag hamnar ur fas :)

    SvaraRadera
  3. Håller med Anders att jag finner dina analyser intressanta och jag brukar var och varannan dag kika in. Bra upplagt och lätta att förstå också.. kepp up the good work :)

    SvaraRadera
  4. Det har påpekats att datumen har blivit lite fel på grafen i detta inlägget. Det står 2007 men det ska förstås vara 2008. Kommer justera så att det blir korrekt till nästa gång jag lägger ut denna grafen.

    SvaraRadera