onsdag 30 april 2008

OMXS30 30/4


Sista dagen i april och det kommer nog inte bli några stora rörelser. Jag tänkte passa på att visa en "setup" som är väl värd att lära sig och att ha koll på. Den kallas "Turtle Soup" och går ut på att fånga falska trendutbrott. Varför den är bra beror på att det finns många aktörer som gärna köper in sig när en aktie eller index bryter upp till en ny topp och därmed antas fortsätta sin trend. Lyckas inte det utan det faller tillbaka så blir det ofta en snabb rörelse i motsatt riktning då de aktörerna har blivit fångade i fel positioner.

I bilden har jag märkt ut 2 tillfällen vi har haft i år. Den första var i mars då OMX stängde på sin lägsta nivå i år för att dagen efter vända upp igen. Med hjälp av MACD-indikatorn kan man se en tydlig positiv divergens vid det tillfället vilket ytterligare stödjer att det var ett falskt brott ned. Nu i april har vi ett liknande läge där OMX i måndags bröt upp över den tidigare toppen vid ca. 988. Igår föll det tillbaka ned under den nivån och MACD signalerar negativ divergens.

Man brukar använda den här setupen med en stop över den nya high/low som bildas medan exit är mer subjektivt, men tanken är att justera stoppen och kunna gå ur med vinst efter några få dagar. Man kan förstås anpassa en sådan här setup och sätta upp sina egna regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar