torsdag 3 april 2008

OMXS30 3/4


Motståndet vid 988 bröts igår och det stängde en bit ovanför. Idag föll det tillbaka något och stängde strax under. Jag tycker det ser ut som en kaosformation de senaste månaderna (röda linjer). Det ser lite konstigt ut med stapeldiagram, men i linjediagram ser det tydligt ut. En kaosformation indikerar stor osäkerhet och köpare och säljare som tar överhand växelvis.

Samtidigt kan man se nedgången under 900 för ett tag sedan som en falsk säljsignal. Ofta ger falska signaler en snabb rörelse åt motsatt håll, vilket vi nu har sett. Med tanke på att det nu är uppe på rätt överköpta nivåer ser jag det som troligt att det kan bli en ny falsk signal, denna gång efter att ha brutit upp. Det stämmer väl in på mönstret med en kaosformation där både köpare och säljare blir lurade och stoppas ur.

En rekyl ned mot 20 och 50 dagars medelvärde, som nu börjat peka upp, bör vara nästa steg. Det innebär ned mot 950-960 och drar det upp därifrån finns potential upp mot ca. 1050. Jag inväntar fortfarande ett läge att gå in i en längre köpposition och hittills ser jag inget som indikerar att detta är något annat än en rekyl mot nedtrenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar