tisdag 8 april 2008

OMX-skiss


Satt och studera OMX-grafen och drog lite linjer idag för att få fram en grov skiss på tänkbar utveckling närmsta halvåret. Senaste månaderna har varit en konsolideringsperiod och ser man det som en halvvägsformation så indikerar det ner mot 700, vilket jag redan har som mål baserat på andra saker. Tidsmässigt tog det ca. ett halvår från toppen förra året ner till botten i januari i år. Om det nu blir en topp här i krokarna så hamnar vi runt oktober om nästa nedgångsvåg tar ungefär lika lång tid.

2 kommentarer:

  1. Följer med intresse dina analyser. Även om inte alltid framtiden upprepar sig och kan utläsas ur historiska mönster, så kan man alltid
    räkna på sannolikheter. Som delhjälp i en FA-analys.
    Kan du i ditt arkiv se under hur många år som OMX noterat sin årslågpunkt under första kvartalet?
    (2003 kanske senast).
    Hälsningar
    Lasse

    SvaraRadera
  2. Ja precis, att titta på historiska mönster ger ju inte hela sanningen då börsen är dynamisk. Vissa mönster är dock mer framträdande än andra och kan förväntas fortsätta bestå, men även om de har hög sannolikhet så kommer det alltid vara några gånger där det går tvärt emot.

    Kan vara intressant att kolla om det blivit en lågpunkt under första kvartalet. Problemet är att man då måste definiera att börsen har befunnit sig i en nedtrend (t.ex. minst 10% ned) och ett kriterie för när man kan säga att en botten är nådd. Vi fick ju t.ex. en botten i januari och har gått upp som mest ca. 14% sedan dess. Om det är en mer långvarig botten vet vi ännu inte. Ska fundera lite på om jag kan göra nåt test på det.

    SvaraRadera