fredag 24 april 2009

Skvallrande divergenser



För en vecka sedan visade jag på hur OMX bildat ett flertal högre toppar under en negativ divergens, alltså att MACD-indikatorn inte bekräftade uppgången. I måndags ledde det till en snabb och kraftfull nedgång, men sedan vände index snabbt upp igen efter att ha stämt av MA200. Under torsdagen sattes en ny marginellt högre topp och vi har en ny divergens på plats enligt bifogad graf. Jag ser den nu som bekräftad då index brutit ned under 762 och jag siktar på att 715 ska testas igen. Skulle det mot förmodan dra sig uppåt 775 igen får scenariot ses som felaktigt. Vad som gör nuläget lite extra intressant är att vi även har divergens i dagsgrafen och det sker inte så ofta. När det sker är det dock läge att vara lite extra vaksam för en reaktion.

Trevlig helg!

15 kommentarer:

  1. Bra rakt på sak och intressant.

    SvaraRadera
  2. Uppskattar mycket dina texter.

    SvaraRadera
  3. Varför är target just 715, blir det inte en snygg dubbeltopp då vilket signalerar en fortsatt nedgång?

    SvaraRadera
  4. Bra enkel TA, när signalerna är tydliga så blir analysen också det!
    Tack!

    Civ

    SvaraRadera
  5. Anonym, dubbeltoppen ska du agera på innan den infinner sig. Nu senast när OMX nådde 770 så skulle du ha sålt den redan då. När/om OMX drar sig neråt 715 så är DT redan klar.
    Theres some godies for u!

    Civ

    SvaraRadera
  6. civ finns det nån rimlig tidstarget när (om) index når 715?

    SvaraRadera
  7. 715 är valt med tanke på måndagens low samt att vi har MA200 där. Inget riktigt tryck nedåt än så länge så börjar se en aning tveksamt ut, men får ge det lite mer tid :)

    SvaraRadera
  8. Har väntat på en pullback länge nu,tålamodet börjar tryta lite nu.Känns som jag väntar på nåt som konstigt nog inte infaller.Tror du verkligen att vi kommer falla så lågt som mot 715?

    SvaraRadera
  9. Ja, jag tror minst vi kommer få ett återtest av MA200 till. Det kan förstås bli fel och det finns inget som hindrar att det orkar upp ytterligare en bit mot 800-nivån först, men det finns nu ett antal gap på nedsidan och tveksamt att alla de lämnas otäppta. Men visst kan det pinna på med bra fart utan några större rekyler om det här är ett mer kraftfullt bearmarketrally eller större vändning.

    SvaraRadera
  10. Låter som du helgarderar nästan när det gäller upp eller ner rekyler eller ? Hur förklarar du dagens slutspurt ?

    SvaraRadera
  11. Helgarderar? Jag gav väl rätt tydliga angivelser i inlägget. Dippen blev väldigt kortvarig och det köptes upp rejält under eftermiddagen och satte ny topp så det blev misslyckat. Får se nu hur måndagen blir, faktum är att det fortfarande finns divergenser men de kan bli bortspolade om det drar upp starkt på måndag.

    Fast du kanske syftar på det jag skrev i kommentaren ovan. Menar bara att med tanke på den styrka vi ser och att det köps upp hela tiden så kan det mycket väl dra till 800. Jag ser ändå att det med hög sannolikhet blir ett nytt test av MA200, men vägen dit blir kanske annorlunda. Förstås inget att trada på, bara skrev lite tankar.

    SvaraRadera
  12. Tack för idel tänkvärda analyser.

    SvaraRadera
  13. Tack för en grym blogg med dina tankar och ideer!!
    Man får lära sig något nytt nästan varje dag!

    Härligt och jäkligt spännande!

    SvaraRadera
  14. Ansluter mig till alla hyllningar.
    Väldigt bra texter och analyser.
    Det skulle vara kul om du fortsatte bevaka divergenserna. Antar att man hittar samma mönster även i enskilda aktier?

    SvaraRadera
  15. Hinner inte lägga in någon ny graf just nu, men fredagens slutspurt har nu medfört att det blivit en ny dubbeldivergens, precis som det blev innan nedstället till 715 förra veckan. Index har nu satt 4 högre toppar på sistone samtidigt som MACD satt 4 lägre toppar, väldigt ovanligt att det orkar fortsätta upp i ett sådant läge.

    SvaraRadera