onsdag 24 juni 2009

Guld



Guldet har under många år legat i en kraftfull bullmarket och i mars 2008 nåddes 1034 som högsta nivå. En rätt rejäl nedgång under 2008 följdes av förnyat köptryck och för några månader sedan nådde priset återigen upp över 1000-nivån. Sett i ett större perspektiv ser det senaste årets utveckling ut som en paus och isåfall börjar det bli dags för en ny större rörelse på uppsidan. I höstas såg det ett tag ut som att trenden höll på att vända och MA200 började vika nedåt, men att det nu vänt uppåt igen är ett tydligt styrketecken.

Så länge priset håller sig ovanför cirka 850 ser det därför ut som ett bra läge att köpa på sig guldpositioner och invänta en eventuell etablering över 1000-nivån. Som minst bör det bli ett försök att forcera den nivån och vill det sig väl kan man vara med på en rörelse på 30-50%.

Värt att nämna är också att guldet de flesta år har gått väldigt starkt under hösten, se inlägget Höstrally i guldet. Ett undantag var 2008 då det bjöds på snabba kast både upp och ned, men då var det också extrema förhållanden på alla marknader. De flesta tidigare år har en botten inträffat runt juli-augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar