måndag 29 juni 2009

Börsen vecka 27



Det är en fortsatt sidledesdans och rätt så neutrala nivåer i de flesta index. Kvarstår gör däremot att S&P 500 inte lyckades ta sig förbi 950-nivån den här gången heller, vilket helt klart är en viktig nivå. Med tanke på att det vände ner från den nivån igen och att indexen bildat potentiella toppformationer ser det troligt ut med ytterligare lägre kurser.

För OMX del har det skett försök att både bryta upp och ned från konsolideringen. Bägge försöken har gett snabba reaktioner i motsatt riktning vilket ger tydliga nivåer vid 809 respektive 749. Fortsatt ser jag det som troligt att vi kommer få se OMX runt 700-nivån innan det är dags för nästa vända uppåt senare i år.

4 kommentarer:

  1. NÄR tror du vi kan få se OMX runt 700-nivån?

    SvaraRadera
  2. Din blogg superbra, synd att du inte e lika aktiv som tidigare. Gör om sidan till en betaltjänst, så blir jag den första att haka på och sen slipper du alla kommentarer utan substans.
    Nu har du skrivit om börsen generellt hela nedgången här, har du några enskilda papper som du tittar på vid en eventuell vändning uppåt?
    / En trogen läsare

    SvaraRadera
  3. Anonym: Troligt är väl isåfall med en botten runt september-oktober igen, men bryter det upp här nu finns det inte mycket som talar för 700.

    Trogen läsare: Jag kollar främst index då de flesta aktier följer den övergripande trenden. Fortsätter det trenda uppåt nu är det nog inte fel med t.ex. bank och verkstad. Generellt bör nog storbolagen gå starkt och i ett första skede de som tryckts ner ordentligt, t.ex. Sandvik, Volvo etc.

    SvaraRadera